sâmbătă, 20 iulie 2013

Samsung Gear Ceasul Inteligent vs iWatch

Dupa ce Apple a inregistrat in Japonia brandul “iWatch” iar Sony a lansat a doua generatie a ceasului inteligent Xperia SmartWatch, iata ca si compania Samsung a depus o cerere de brevetare pentru un ceas inteligent numit Gear.
Inca nu au fost dezvaluite detalii despre design dar legat de functii sunt cateva informatii care circula in presa: interconectare cu alte dispozitive (smartphone), monitorizare a starii de sanatate, camera foto, GPS si transmitator TV. Nu stim nici macar daca produsul Gear se va cupla cu un smartphone pentru a functiona sau daca va fi un obiect de sine statator, afirma expertii Flanco. 

In urma informatiilor aflate din cererea de brevetare se pare ca acest ceas va fi legat si de o pereche de ochelari. Pregateste oare si Samsung versiunea proprie de Google Glass?
Ideea unui ceas inteligent marca Samsung nu este noua. Primele incercari s-au facut in anii 70, 80. Astazi cand suntem din ce in ce mai dependenti de internet si de utilizarea sistemelor de GPS un ceas inteligent ar putea schimba modul in care oamenii percep timpul. In ultima vreme nu ne mai uitam la ceas pentru a vedea ora exacta ci ne verificam telefonul. Ceasul este mai mult o bijuterie, pierzandu-si din utilitate. Astfel cei de la Samsung au o idee binevenita prin adaugarea de functii unor obiecte conventionale.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu