sâmbătă, 6 iulie 2013

Bitdefender cinci trucuri de securitate pentru Mac OS X


Chiar daca Mac OS X are o reputatie foarte buna cand vine vorba de securitatea sistemului, riscul unor incidente a crescut considerabil si pentru utilizatorii acestuia in ultimii doi ani, odata cu cresterea popularitatii sistemului de operare de la Apple.
Daca utilizatorii de Windows sunt deja antrenati pentru problemele de securitate pe care le intampina de ani de zile, majoritatea utilizatorilor de Mac OS X nu iau in calcul pericolele la care se pot expune zi de zi, iar lipsa unei solutii de securitate ii impiedica sa ia nota de posibilele amenintari in timp util. Iata cateva trucuri pentru a va proteja de amenintarile venite din exterior, fie ca sunteti la birou, fie ca lucrati dintr-o cafenea sau din parc.
Nu e doar o gaselnita, virusii de Mac OS X exista si provoaca pagube similare cu virusii de Windows. Incidentul de securitate de saptamana trecuta cauzat de virusul KitM este un exemplu elocvent de malware proiectat pentru spionaj la cel mai inalt nivel. Virusul a fost gasit pe laptopurile unor activisti pentru drepturile omului din Angola si Germania. Faptul ca vine semnat digital cu cheia unui dezvoltator verificat de Apple il ajuta sa treaca de mecanismele de securitate furnizate impreuna cu sistemul de operare.
Aparitia lui MAC.OSX.Backdoor.KitM.A nu e un exemplu izolat: in septembrie 2011, virusul Flashback a facut aproximativ 600.000 de victime in cateva zile. Odata instalat, virusul deschide un backdoor prin care atacatorul poate prelua controlul asupra sistemului victimei.




Solutie:
  • Blocati instalarile de aplicatii nedorite prin setarea optiunii Allow applications downloaded from pe Mac App Store.
  • Creati un cont fara drepturi de administrator pentru activitatile de zi cu zi.
Instalati o solutie antivirus pentru Mac-ul dumneavoastra. Puteti descarca si folosi complet gratuit scannerul de virusi oferit de Bitdefender prin App Store




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu