sâmbătă, 6 iulie 2013

Programe de editare foto gratuite pentru Windows


TOP 3: Programe de editare foto gratuite pentru Windows

Mi-am propus in urma cu cativa ani sa folosesc pe computer doar programe gratuite, cu exceptia sistemului de operare, care este Windows 7 si pe care l-am achizitionat odata cu laptopul. Slava cerului, am reusit sa ma tin de cuvant doarece oferta de programe de foarte buna calitate care costa zero lei este uriasa. De aceasta data va prezentam top trei programe freeware de editare imagine.

1. GIMP (GNU Image Manipulation Program). Prima versiune a aparut in 1996 si de atunci dezvoltatorii au imbunatatit programul in fiecare an. Acesta este, in optinia mea, cel mai puternic program de editare foto gratuit. Exista unelte pentru corectarea culorilor, modificarea contrastului, a luminozitatii, rezolvarea problemelor de perspectiva, eliminarea ochilor rosii s.a. Mai mult, pot fi adaugate filtre/efecte la fotografii si create animatii. Stapanirea GIMP necesita ceva timp, insa, sa fim seriosi, nu este mai dificila decat invatarea Photoshop.
gimp
2. Paint.NET. Include functiile de baza de editare a imaginii, cu optiuni de redimensionare, rotire si o selectie generoasa de efecte speciale. Suportul pentru layere iti permite sa editezi doar o parte a imaginii. Programul poate fi extins cu plug-inuri. Paint.NET are avantajul unei interfete simple si clare, care il face mai usor de utilizat decat pe GIMP.
paint.net

3. PhoXo. Programul exista de vreo 10 ani si a ajuns astazi sa ofere cate ceva pentru oricine. Copiii se pot juca cu functiile clipart, personalizand imaginile cu pisici din desene animate, iar alti utilizatorii pot adauga un watermark peste imaginile dintr-un director intreg. La fel ca si programele de pe locurile unu si doi din top, PhoXo include o paleta larga de unelte pentru desen, pictura, transformare a imaginilor si efecte.
phoxo










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu